Vaszary János Alassio
Leírás
Nem csupán ismerője, de kiváló követője is volt a 20. századi európai képzőművészeti törekvéseknek Vaszary János. Stúdiumait a Mintarajziskolában Székely Bertalannál és Greguss Jánosnál végezte, majd 1887 után Münchenben tanult. Jules Bastien-Lepage müncheni kiállításának hatására Párizs felé vette az irányt, a Julian Akadémiára. Nagy hatást gyakorolt rá Hollósy Simon és a nagybányai festőművészek köre. Habár jobbára festőként dolgozott, említésre méltók gobelinjei, grafikái is. Kiváló színérzéke, rajz és kompozíciós készsége miatt a művészettörténeti kánon az egyik legjelentősebb magyar festőművésznek tartja. Grafikáin pár lendületes vonallal kelti életre a figurákat, visszafogott színekkel képes érzékelteti a hangulatot.
„Alassio” című, krétával készült grafikája az olaszországi fürdőhelyen nyaralókat ábrázolja. Alassio és strandolói Vaszary több képén is fellelhetők. Így az Alassió (1932) és az Alassiói strand (Alassiói tengerpart) (1938) című képeken. Itt látható rajza vázlatszerűsége ellenére is teljes kép. A finom vonalakkal húzott alakok mellől ugyan hiányzik a homokos föveny, a végtelenbe nyúló víztömeg, mégis érezni a mediterrán tengerpart hangulatát.
(Takáts Fábián)
Részletek
Díjmentes Szállítás
Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra.
- Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk.
- Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve
- Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk
- Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
- A további részletesebb szállítási tájékozónkat IDE kattintva olvashatja
- Az általános szerződési feltételeinket IDE kattintva olvashatja
- Adatkezelési irányelveinket IDE kattintva olvashatja